Köksträdgården påbörjad

Känner mig så nöjd att jag tittar ut varje gång jag passerar ett fönster för att få en skymt av våra fina svarta odlingslådor. Det blir verkligen fint!

Men, jag börjar från början och vad säger mer än en bild…

Detta var utgångspunkten
Detta var utgångspunkten

Jag gillar ju att gräva, och det är tur, för denna långhelg har jag fått ta i. Fyra lådor á 120×80 cm plus en större odlingsruta utan ram (än så länge) på 120×160 cm. I den senare kommer det att odlas hälften jordgubbar, hälften månadssmultron.  Kalas tycker killarna!  Till min hjälp har jag haft några av mina favoritredskap – grepen och kantskäraren (grensaxen har haft semester i helgen). Grävningen föregicks av en halvtimmes mätning, där allt markerades i ett rutnät med plastsnöre mellan bambupinnar. Egna bambupinnar denna gång eftersom de växer i trädgården. Återvinning på bästa sätt :). Sedan var det dags för kantskäraren att markera där det skulle grävas och sist tas grässvålen bort med grepen. Vill ju inte riskera mina daggmaskar med en spade! Några säckar jord och nu står allt klart att tas i användning. Så härligt!

Måste slå ett slag för kantskäraren. Lite onödig lyx trodde jag när jag köpte den men oj, oj, oj vad den har fått jobba! Som sagt, jag gillar att gräva bort gräsmatta och detta redskap är ovärdeligt när jag vill markera det som ska grävas bort. Dessutom blir förstås kanterna spikraka och det ser riktigt proffsigt ut. Köp en om ni är som jag!

En av mina bästa vänner vid trädgårdsarbete
En av mina bästa vänner vid trädgårdsarbete

Bäst idag – att odlingslådorna är på plats och att jag äntligen hittat en tulpan i trädgården.

Ensam men tar ändå plats
Ensam men tar ändå plats

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s