Frösådd – del två

För några veckor sedan sådde jag ett antal vita perenner av olika sorter. Tyvärr gjorde jag misstaget att sätta den på den oisolerade verandan… Inte tillräckligt varm och inte så smart förstås. Eftersom inget grönt stack upp någon dryg vecka senare så kom jag på att det kanske inte var rätta stället för groning. Inte för dessa frön i alla fall. Flyttade in dem och det tog inte lång tid förrän en liten stackare tittade upp. Sedan skrev min stora kille nya fröpinnar som han flyttade runt och då försvann den lilla groningen också. Nu har jag alltså inga småplantor alls men hoppet lever kvar och jag väntar på att någon mer kanske ska dyka upp! Under tiden kollar jag andra bloggar, Instagram och min systers fina bilder på sina decimeterstora plantor. Jag är inte bitter!

Hur som helst så har nu resan mot vår egen köksträdgård påbörjats lite smått. Idag fick jag nämligen ned de flesta av grönsaksfröerna för förodling i jorden. Härligt!  Majs, gula och röda körsbärstomater (som är sååå goda), svart paprika, gul chili och pumpa. Bara samlingspåsen med olika chilifrukter kvar att så nu. Det får väl bli under tiden jag lagar middag imorgon… Idag kunde jag göra det under tiden lunchpastan kokade. Man får vara effektiv :).

I helgen har jag flyttat några vinbärsbuskar. Kanske inte helt rätt tid men jag ska vattna som bara den för att lyckas. Är bara ett par buskar kvar att flytta nu. En planta röda vinbär som blev över vid flytten och ett litet träd/buske som jag ännu inte vet vad det är.  Frågade ena grannen om de ville ha en planta med röda vinbär men tyvärr inte. Ska se om jag kan ge bort den till någon annan istället eftersom jag inte vill slänga en levande buske på komposten. Känns inte moraliskt rätt när den ser så pigg ut. Full av liv och entusiasm över att våren äntligen är här. Nej, ett bättre öde förtjänar den minsann för att den klarat den tråkiga, snöfria (i stort sett) kylslagna vintern.

Flytten har i alla fall möjliggjort plats för odlingslådor öster om växthuset. Får jobba på bara så att vi är klara när grönsaksplantor och resterande frön ska ned på friland. Mer om detta vid ett annat tillfälle.

Vill avsluta med att tacka er som går in och tittar och förhoppningsvis läser min blogg. I förra veckan slog jag rekord med nästan 150 besök på ett dygn. Inte så mycket kan ni kanske tycka men jag blev väldigt glad och förvånad med tanke på hur lite ”reklam” jag gör för den. Tack! Väldigt inspirerande och roligt.

Och så lite annan inspiration… Min ros från mataffären fortsätter att leverera. Visst är den vacker?!

Min lilla matvaruros, övervintrad från i höstas har börjat blomma igen.
Min lilla matvaruros, övervintrad från i höstas, blommar om

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s