Prioritering – usch

Jag prioriterar ofta och mycket. Med tre barn, heltidsjobb och ett hus har jag inget val. Ibland är det jobbigt såklart men oftast ganska stimulerande (och nödvändigt ur ren överlevnadssynpunkt ). Känner mig rätt nöjd när jag hittat den smidigaste och effektivaste vägen som gör att jag hinner med ännu mer :).

Men när det kommer till trädgården är det faktiskt bara irriterande, frustrerande och tråkigt. Jag vill inte alls prioritera! Jag vill göra! Allt! Samtidigt! Och nu! Jag är inte dum – jag ser min egen begränsning – men jag är en känslomänniska ut i fingerspetsarna. De flesta beslut tas utifrån känslor och det är där det kör ihop sig förstås. Även om jag hade ett par klonade Helenor skulle jag ändå inte hinna med allt jag vill göra (eller ändra på saker där jag tänkt om…). Men det hjälps inte. Jag vill inte prioritera mina projekt i trädgården fastän jag måste och till slut ändå gör det.

Har nu ”varit tvungen” att prioritera mellan följande alternativ:

  • Entrésidan (norr)- där trodde jag att idéerna redan var spikade med olika gröna växter kompletterat med några ljusa pasteller, dvs klot av buxbom, thuja och/eller idegran, vintergröna, jättedaggkåpa, vita löjtnantshjärtan och rosa höstanemoner. Häromdagen kom maken hem med tips från en kollega på jobbet… Nej tack! Vill inte ha en blandad barrplantering ens ur insynssynpunkt!
  • Utanför köksfönstret/grindsidan (öster) – för tillfället finns där en övervuxen köksträdgård med vinbär, jordgubbar, rabarber och en mängd gräs, brännässlor och kirskål. Vi pratar MYCKET kirskål (som också kan användas i matlagning har jag hört). Har aldrig stött på det tidigare, bara läst om, och börjar förstå svårigheten med att få bort den… Hur som helst. I dagsläget väldigt deprimerande utsikt när man står vid diskbänken. Dessutom är närmaste granne en extra parkeringsplats. Den behöver ett uppsving!
  • Den ”nya” köksträdgården (söder om huset)-  Killarna har varit mycket ivriga idag att hjälpa till med vattning av jordgubbsplantor, välja ut grönsaker ur frölådan, skriva planteringsstickor etc. De har önskat jordgubbar, morötter, majs, pumpa, paprika, chili och sallad. Behöver någonstans att plantera ut allt detta alltså.

Så, detta är, för tillfället, de projekt som jag vill ha klart. Helst innan sommaren förstås… Fortsättning följer.

Bäst idag – att killarna ägnade nästan två timmar åt att skapa en snigelodling tillsammans med sin kompis, myran Sigge.

Här lite fler vårtecken…

Hittar en hel del vitsippor på gräsmattan. Fint absolut men funderar om jag gillar att den trivs just där...
Hittar en hel del vitsippor på gräsmattan. Fint absolut men funderar om jag gillar att den trivs just där…
Bladlusens fiender - hittade fem stycken idag. Bådar gott...
Bladlusens fiender – hittade fem stycken idag. Bådar gott…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s