Fint i fönstren

Gjorde värsta kapet idag! Enligt min egen mening i alla fall. Åkte till Millesons handelsträdgård för att köpa chilifrön (ja, har ännu inte fått vårt chiliexperiment i jorden :(). Väl därinne tog jag en sväng för att kolla krukväxter och där stod de! Ett tjugotal orkidéer för femtio kronor  styck!!! Som hittat! Cattleyor, ett par Guckoskor och resten vita Phalaenopsis. Blev fyra vita fyrstängliga Phalaenopsis som såldes ut eftersom de inte hade några knoppar kvar. Jag känner mig fortfarande upprymd! Helst eftersom jag tappade bort (konstigt men sant) lika många orkidéer under flytten.  Nu står de nya så fina i sammanlagt tre köksfönster. Härligt!

Måste bara nämna också våra kompisar, tonårsälgarna, som verkar ha gjort vår spaljé med murgröna till sitt. Andra gången på bara ett par veckor som de stod där och smaskade. Satt hemma och jobbade idag under tiden den febriga lilla tjejen låg och sov. Tittar ut genom köksfönstret och där kommer den ena gående på gatan utanför. En liten stund senare kommer den andra från motsatta hållet och de träffades på mitten. Gick ut och tog en bild på dem. Vilka mäktiga djur trots att dessa som sagt bara var tonåringar.

Bjuder våra kompisar älgarna på lunch - murgröna står på menyn
Bjuder våra kompisar älgarna på lunch – murgröna står på menyn

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s