Vårbestyr

Jag sa ju att grävning är bra träning! Med två dagars magkontrollerad grävning kombinerad med löpturer, vågar jag säga att helgen varit bra ur träningssynpunkt. Ur alla andra synpunkter också faktiskt. Aktiviteter med barnen, mycket sömn (!), lite plantering och många tankar och dialoger om planer för trädgården. Entrésidan blir nog lite Ulla Molin-inspirerad ändå. Mycket grönt i olika nyanser och former samt lite bleka, svala färger som komplement. Klot, gräs, låga och höga marktäckare mot en fond av klättrande murgröna. Finns redan en äldre murgröna som vi nu kompletterat med två nya. Kommer nog att bli en bakgrund på fler spaljéer är planen för tillfället.

Har nu rensat upp rabatten på hela framsidan. Så mycket ogräs även här. Glesat ut rosenbuskarna, dragit upp vissa av dem med rötterna. En hel del rotskott som får ge plats till lite annat smått och gott framöver. Kommer förmodligen att bli vintergröna, jättedaggkåpa, vita löjtnantshjärtan och stora höstanemoner, i rosa. Kloten blir helst i buxbom men kanske klottujor. Känns gott att börja landa lite i stilen, att hitta vår stil, vår drömträdgård.

Glesade ur en hassel nere i trädgården och hade en kompis i form av en blåmes med mig i trädet bredvid. Verkade faktiskt som att han pratade med mig. Tror han var lite upprörd över något… Efter tio minuter, när jag slutat svara honom, verkade han tröttna på att vänta och flög iväg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s