Hur mycket kan man röja?

Ganska mycket verkar det som och då är vi ändå i början på säsongen. Frågan är; hur många inlägg kan man skriva om att röja och rensa? Ni kanske är några som redan tröttnat.

Jag har inte tröttnat, däremot min rygg. Har tillbringat de senaste tre arbetsdagarna stående. Har inget höj- och sänkbart skrivbord på jobbet (men det är på gång), så har gått mellan olika lediga rum och som har det eftertraktade bordet. Idag fick jag ”bygga” min väggbokhylla på samma nivå som ett skrivbord i stående läge då alla rum var upptagna. Flera sjukgymnaster har tidigare tipsat mig om att min kropp behöver ett rörligare jobb. De har rätt! Under föräldraledigheterna har jag varit i konstant rörelse, hunnit hålla kroppen i någorlunda form och arbetat fysiskt i trädgården. Men nu, efter tre månaders arbete, oftast stillasittande, och några helgers grävande så sa ryggen ifrån. Inte kunnat sitta, knappt gå eller ligga men nu håller det på att vända. Magträning och promenader varje dag sedan i söndags möjliggör förhoppningsvis mer grävning till helgen ;).  Som ni vet så gillar jag att gräva och det är faktiskt grymt bra träning om man bara tänker på att hålla magen i styr under tiden.

Den gångna helgens röj, Västra delen av trappan. Förebild.
Den gångna helgens röj, Västra delen av trappan. Före-bild.
Färdigt!
Färdigt!

Har kommit på ett nytt projekt också… Längs med östra tomtgränsen går en ca en och en halv meter hög spaljé med relativt nyplanterad murgröna bland annat. Där behöver jag gräva bort gräsmattan ca 80 cm närmast spaljén om inte klätterväxterna ska dö ut i konkurrensen med gräset. Kanske 20 meter långt… Vid förra huset gjorde jag ett likande projekt men i större omfattning. Ca 2 meter brett längs med nästan hela tomtgränsen plus lite angränsande yta. Grävde bort ca 50 kvadratmeter gräsmatta då. Detta blir en baggis. Bara ryggen hjälper till!

Del av det "gamla" grävprojektet. Blev fint till slut.
Del av det ”gamla” grävprojektet. Grävde också längs med den bakre ligusterhäcken som syns i bil. Blev fint till slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s