Drömmer tillbaka

Planen idag var att skriva om omskolade pelargonsticklingar (de blir så fina) eller fröerna jag sått… Men hann aldrig skola om och heller inte så några frön. Började egentligen så redan i söndags. Eller snarare, började faktiskt förbereda för sådden. Såjorden från något (eller några?) år tillbaka, har legat nedpackad i flyttkartong ute i förrådet. Kan såjord bli för gammal? ”Nej, det tror jag inte” sa man på plantskolan”. Kan bara konstatera att även om den inte var för gammal så var den i alla fall för torr. Tog mig lång tid att vattna igenom. Vattnet låg som ett lock ovanpå jorden till dess jag började röra runt med en fröpinne. Slutade med att jag vattnade i omgångar, runt fyra gånger, satte på locket till miniväxthuset och lät det stå i några dagar ute på verandan. Kollade idag och nu är den nog bra.

Genomfuktad såjord, tre dagar senare.
Genomfuktad såjord, tre dagar senare.

Men som sagt, efter att ha fått alla ungar i säng så nej, hittade ingen motivation att börja så frön. Satte mig och tittade på bilder från vår gamla hus istället. Oj, vad jag älskade det huset! Och trädgården på vår och försommar. Det var fantastiskt! Vi bodde där i sju år och varje gång jag kom hem under dessa år; från jobbet i bil eller från skola/förskola på cykel eller gåendes med vagn, ståbräda och hela baletten – varje gång kände jag mig lycklig över att bo just det huset. För oss, var det huset något utöver det vanliga. Blommande syrener och äppelträd och vår elva meter långa rabatt kantad av kantnepeta. Låter kanske inte så storslaget och det var det väl heller inte, men det var vårt och vi hade en känsla för det huset som vi ännu inte uppnått i blå villlan. Är övertygad om att samma känsla kommer med tiden men nu när våren kommer kan jag faktiskt känna en uns saknad över vårt gamla hem. Dessa bilder inspirerar mig och får mig att längta hem…

Baksidan med äppelträd, rödvinbär och några stackars krusbär... De sista upphittade på ängen bakom huset.
Baksidan med äppelträd, rödvinbär och några stackars krusbär… De sista upphittade på ängen bakom huset.
Vårt renoverade förråd/gästboende med rabatter och uteplats utanför
Vårt renoverade förråd/gästboende med rabatter och uteplats utanför
Blå bergvallmo som kom från pappas trädgård som en liten planta. På en säsong växte den till sig till fyra plantor.
Blå bergvallmo som kom från pappas trädgård som en liten planta. På en säsong växte den till sig till fyra plantor.
Blir inte mycket vackrare i mitt tycke
Blir inte mycket vackrare i mitt tycke.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s