Rens och röj fortsättning

Verandan är den klart charmigaste detaljen både från insidan och utsidan. Igår tog vi den första fikan där. Kaffe, glass och rosa princesstårta som var kvar från födelsedagsfirandet. Verandan är bara till viss del isolerad så vintern därinne har varit ganska kall. Nu är den uppvärmd av vårsolen och det känns magiskt att sitta där. Vilken vardagslyx!

Från den södra tomtgränsen ser man stentrappan upp till huset, verandan och de omgivande stenmurarna. Egentligen en ganska ståtlig syn men känns ändå som om något fattas. Något som fångar upp och leder oss upp mot huset. Vår plan är två mindre prydnadsträd, vårblommande förstås.  Ett på var sida om trappan. Egentligen vill jag ha prydnadskörsbär. Tanken inspirerar lika mycket som att se dem blomma . Men det blir kanske en prydnadsapel istället. Kanske? Sedan får vi se vad som blir under trädet. Antingen sten och/eller grus – rent. Eller lavendel, kantnepeta eller rabattrosor. Funderar fortfarande.

Men om vi ska kunna plantera något där behöver vi rensa undan det som finns där idag. Funderade först om det skulle gå att rensa upp och fixa men nja. När jag väl började dra i de vildvuxna rosorna med en miljard taggar insåg jag ganska snabbt att det var lönlöst att försöka gallra. De var inkilade mellan stenarna i muren och inslingrade i vildvin som också växer där. Vildvin, vilket ogräs! Har förstört hela muren och det slutade med att jag rullade undan stenarna som låg på kanten mot trappan för att minimera risken att ungarna får dem över sig. Vi får se hur vi gör? Efter att ha tittat på samtliga stenmurar runt tomten är vi övertygade om att vi behöver säkra upp på ett eller annat sätt. Barnen har hittills förbjudits att klättra på murarna men är förstås ingen långsiktig lösning.?!

Kommer att bli bra med träd där i alla fall. Rensa upp i riset!

Så risigt! Roshandskar på och dra, klippa och gräva.
Så risigt! Roshandskar på och dra, klippa och gräva.
Riset borta, humöret på topp efter att vara klar och ryggen värker. Vilket slit! Vem behöver gym när man har trädgård?
Riset borta, humöret på topp efter att vara klar och ryggen värker. Vilket slit! Vem behöver gym när man har trädgård?

En reaktion till “Rens och röj fortsättning

 1. Hej!
  Verkligen bra att du skriver och visar oss hur ni bor.
  Kollar varje dag.

  Hälsa alla
  Kram Lasse V

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s