Växthusstädning

Fortsatte rensningen av växthuset idag. Insåg efter en stunds slit att växthuset måste ha”placerats” direkt på gräsmattan, utan förberedelse  för odling. Inte i någon större omfattning i alla fall.

Övervuxna vindruvsplantor. Gräs med inslag av vass...
Övervuxna vindruvsplantor. Gräs med inslag av vass…

Verkar som bara planteringsgropar för  3-4 stycken vindruvsbuskar gjorts men inget annat. Kommer behöva fylla på med både jord och gödsel om jag ska kunna odla där. Kan nog få tag på bra hästgödsel i närheten. En komplettering kan vara att sätta potatis i växthuset också. Brukar vara ett tips när man gräver bort gräsmatta för att sedan odla. Vi får se?! Funderar även (om jag inte redan sagt det) på att plantera ut vindruvorna på friland. Skulle vilja ha mer

Upprensat växthus
Upprensat växthus

plats för andra grönsaker och tror att druvorna skulle klara sig ändå. Bor ju i zon 1 nu… Har börjat gräva på utsidan växthuset också. Bara den närmaste ytan eftersom det växer in ogräs i växthuset. Gräs (förstås) men också brännässlor. Vet inte hur många gula, kraftiga nässelrötter jag grävde bort idag. Vill förstås inte ha in dem bland grönsakerna även om jag måste erkänna att de är otroliga jordförbättrare. Har hittills aldrig hittat dålig jord där det växer nässlor. Som sagt, har varit en slitdag i växthuset men med siktet inställt på saftiga tomater och gurkor, snärtiga paprikor och chilli i olika färger för att testa hettan med killarna sedan.

Någon som missat starten av perennförsäljningen på odla.nu?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s