Ris, ros och rensning

Sjuk vecka! Kul, intensiv och energigivande men idag är det skönt att snart ha gjort den. Fördelen med de tidiga morgnarna har i alla fall varit ljuset. Kan inte tjata tillräckligt om ljuset. Märks nästan skillnad för varje dag nu. Kan inte få nog och känner energin öka för varje dag med sol. Krokusen har blommat i snart en vec

ka och i gynnsamma lägen börjar de till och med se överblommade ut. Här hemma verkar inga krokus finnas… i år! Men har hittat några pingstliljor. Glest men ändå. Och idag såg jag två scillor i gräsmattan. Härligt! De brukar ju kunna sprida sig så jag håller tummarna.

Stammade upp fyra rodhodendron i höstas och fick redan då till en ordentlig hög. De sista veckorna har vi fyllt på den med diverse ris. Rosor, klematis, kaprifol och några stammar fjärilsbuske. Nedblåsta smågrenar. Övervuxna ( och då menar jag ÖVERVUXNA) lavendelplantor. Lite av varje alltså. Efter fika vid stranden och en lång promenad i solen var det sedan dags. Rensa växthuset… eller elda… eller både och.

Vind från rätt håll (nordöst) gjorde rätt dag för eldning. Röken går från huset, mot skogen och hinner skingras innan den når nästa hus. Har alltid varit fascinerad av att elfa. Sedan jag var liten. Idag var inget undantag. Tog det i omgångar och nu är nästan allt borta. Skönt!

Tack vare att det också är ljusare på kvällarna nu, hann jag faktiskt påbörja rensningen av växthuset också. Har en bra bit kvar men det var en start i alla fall. Funderar på att flytta ut vindruvorna också för att göra plats gör det viktiga. Paprika, tomater, chilli och gurka. Mmm.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s