Frösurf

Ibland är det inte så dumt att bara vila sig i form. Kan ofta ha lite svårt för att ”bara vara” men idag gjorde vädret sitt för att hjälpa till. Blåst, regn och två grader varmt. En sådan dag man får anstränga sig för att vilja gå ut överhuvudtaget. Nej, idag blev det inomhusaktiviteter. Tvätta, dammsuga och spela spel med barnen är det jag sträckt mig till att göra idag. Och lite frösurf!

Odla.nu har en hel del genom sin e-handel men tycker tyvärr att fröförsäljningen inte bjuder på så mycket spännande. Känns som om samma fröer är kvar nu som första gången jag gick in på sidan och letade. Därför handlar jag inte fröer så ofta där. Däremot har jag köpt höstlökar, perenna plantor och pelargonsticklingar av dem sedan 2007 och alltid varit nöjd! Stort utbud av lökar och jag älskar vårlökar  (som ni ser ovan) så det blir ofta en hel del. Plantorna är fantastiskt friska och fina. Av alla de plantor jag köpt (och det är några stycken) så är det bara enstaka exemplar som inte tagit sig. Likadant med pelargonerna. En gång fick jag fel färg och som ni förstår så märks ju inte det förrän en tid efter köpet. Kontaktade dem och fick köpesumman tillgodo till nästa gång jag handlade! Väldigt lätta att ha att göra med och det gillar förstås jag som kund. Rekommenderar varmt alltså.
Idag fastnade jag för frön hos Impecta.se. Som vanligt lägger jag mina varor i varukorgen och där ligger de i någon vecka eller två medan jag funderar på om det blir rätt eller ej. Går sedan in nästan varje dag för att kolla ”mina varor” men inte förrän jag funderat ett tag trycker jag på betalaknappen. Innebär rätt ofta att en del varor redan tagit slut men det får jag ta i så fall. Denna gång tror jag att det blir några pelargonsorter, Silvernjurvinda och en sorts gräs till sommarkrukorna. Fint! Samt en slanggurka. Måste passa på när jag äntligen har ett växthus.

Har också gått igenom min frölåda idag och sorterat ut de perenner jag måste så snart. Alltid lika mysigt! Och ska faktiskt prova en skocka också. Den kan väl inte veta att februari precis är förbi va? Hinner nog gro ännu i lagom tid om jag bara skyndar mig lite!? Håller tummarna för det. Och för att nästa helg bjuder på bättre väder och tid i trädgården!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s