Planer för dagen

Blev så sugen på Mårbacka pelargoner igår på plantskolan (Millessons i Onsala) att jag bara måste ta sticklingar idag. Har tyvärr bara en för tillfället då det varje år, av någon anledning, försvinner eller dör pelargoner. Tar sticklingar nästan varje år och de flesta tar sig men efter en säsong och en vinter i källaren så brukar de flesta ha gett upp (och där hade vi kanske anledningen). Vid flytten i slutet på oktober var jag också så duktig att jag grävde upp alla pelargoner i utekrukorna för att ta med mig. Låter ju inte klokt men jo, hade alla pelargoner kvar ute och levande i slutet av oktober. Var en väldigt annorlunda höst… Blev i alla fall mellan 20-30 stycken krukor som jag så lägligt fick med flyttbilen när den gick. Packade sedan in alla i ett av förråden på gården… Oisolerat förråd visade det sig sedan när kylan kom på allvar i slutet av januari. Provade att ta in dem för några veckor sedan för att se om någon av dem klarat sig men nej. Frös till döds bara några veckor innan jag skulle väcka dem. Blir till att köpa nya sticklingar på odla.nu även i år…

Men som sagt, börjar med mina pelargoner som jag ska i köket i vår och sommar. Mina Mårbacka (äkta eller ej vet jag inte ;).

 

Mårbacka som snart ska få sig en beskärning och förökas
Mårbacka som snart ska få sig en beskärning och förökas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s