Inspiration

De sista veckorna har familjen slagits mot envisa virus, hosta, halsont, snuva, feber och you name it. När regnet dessutom hänger i luften sådana här gråa dagar behöver jag verkligen  anstränga mig för att hålla inspirationen vid liv.  Tidningar, böcker och nätet i all ära –  men inget slår en tripp till plantskolan! Kunde inte låta bli när jag såg reklamskyltarna utanför; extrapris på tulpaner (ÄÄÄlskar tulpaner) och hortensior. Bara att gå omkring bland växter och krukor ger energi. Älskade de vita orkidéerna med smaragdgröna glaskrukor. Blommande hibiskus och till och med några Mårbacka pelargonier hade de. Är svag för Mårbacka. Men det mest inspirerande växterna står ändå utanför ingången. Ni vet de där tidiga vårblommorna –  tuffingarna. De som klarar några minusgrader men ändå står i givakt när kylan släpper. Fick med mig två buketter med tulpaner i lila och rosa som min lillkille valde. Och en kruka tazetter att sätta på fönsterbrädan. Om inte det är inspiration så…?

Och mer inspiration…

Kantnepeta "Walkers Low"
Kantnepeta ”Walkers Low” och vild akleja som växte i Grebbestad redan på 30-talet. Samlade frön från den för många år sedan, glömde bort dem och hittade dem några år senare. Slängde ut dem över rabatten och oj vad den spred sig. Vilken överlevare! Inspiration!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s