Vår i luften

IMG_3715
Första vårtecknen vid blå villan

Våren är här! När jag skjutsade barnen idag på morgonen strax efter sju så var det ljust ute. Äntligen! Dessutom hjälper vetskapen om att vabbruari går mot sitt slut och mars närmar sig med vår, frisk luft och mindre jobbiga bakterier och virus. Underbart!

Märks också skillnad på ljuset även när det är ljust ute… Det är ett annat ljus i ljuset när våren kommer. I helgen hörde jag fågelkvitter utanför fönstret när jag gick upp med barnen. Japp – våren är här!

Rabarbern tittar fram redan i februari
Rabarbern tittar fram redan i februari

I december/januari känns frösådd och sticklingar alltid så långt borta tycker jag. Viljan finns att börja redan när julen är över men tänker alltid att nog är det lite tidigt. När det sedan blir vår så känner jag att det börjar brinna i krokarna. Att jag istället är lite sent ute. I år är inget undantag. Borde redan ha börjat med kronärtskocka och chili väl? För att inte tala om alla pengar jag skulle spara varje år på att så egna perenner. Fast i år tror jag nog att jag har överseende med mig själv. I år måste planeringen av trädgården stå i fokus. Var ska träd och buskar stå? Ja, jag vet att man ska vänta ett helt år för att se vad som händer i trädgården innan man börjar flytta runt växter men det kliar i fingrarna. Flyttade två unga fruktträd redan i höstas eftersom jag inte orkade tänka på hur svårt det skulle bli att flytta dem när det vuxit ett år till. Vår tidigare trädgård låg inåt land i zon 4. Vår nya vid kusten i zon 1. Ser framför mig hur allt kommer att växa som ogräs. Till och med magnolior och rododendron som normalt växer något långsammare. Vi får väl se!

Har också planer på att omge vår trappa från den stenlagda uteplatsen närmast huset ned till gräsmattan med ett träd på var sida. Vårblommande prydnadsträd förstås. Troligtvis någon typ av apel (Malus).

Blommande Prydnadsapel i vår gamla trädgård
Blommande Prydnadsapel i vår gamla trädgård

Som sagt, i år får fokus bli planering och görande av det stora – träd, buskar och anläggning av köksträdgård. I första läget i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s