Vägen till drömträdgården

Det här är början på resan till min och min familjs drömträdgård. Det kommer att bli mycket känslor, tankar, planering och hårt fysiskt arbete. Har gjort detta en gång tidigare så vet vad jag talar om! Men även om flytten var efterlängtad så kändes det lite tröstlöst när vi stod i vårt nya hem i november och tittade ut över den höstgråa och minst sagt trista trädgården. Samtidigt kunde vi se potentialen och jag älskar en sådan utmaning. Ni som älskar trädgård förstår vad jag menar. Jag triggas av det, nästintill, oskrivna bladet och möjligheterna är oändliga – min inre bild av drömträdgården framträder. I mitt fall handlar det om blommande körsbärsträd, tulpaner i massor, vita löjtnantshjärtan, pioner och rosor. Vindlande sten- och grusgångar där förväntningarna för vad som kommer näst, byggs upp allteftersom man tar sig runt nästa hörn. Barnen som drar bort jorden i gräset från nyupptagna morötter i odlingslådorna och ruccolasallad som sprider sig till platser där den inte är tänkt att vara. Och inte minst – höstfärgerna. Har länge drömt om en Ullungrönn som lyser upp trädgården på hösten med sina rödorangea blad eller ett gult Katsuraträd som luktar pepparkaka när löven faller. Och rimfrost på nakna trädgrenar. Jag är väldigt svag för träd, grenar och buskar av alla de slag, helst vårblommande.

Det jag ångrat mest i arbetet med vår gamla trädgård var att jag inte dokumenterade det tillräckligt. Bilder i mobilen eller i datorn – med all respekt – men blir liksom inte av att jag sätter mig och njuter av att titta på dem. Denna gång provar jag att blogga om resan. Lätt att gå tillbaka i tiden och se vad som  hänt sedan sist och lätt att dela med sig. Guld värt om man som jag, har större delen av sin familj på avstånd. Så, ni som vill. Följ med på resan, kom med tips och tankar och jag lovar att försöka dela med mig rikligt. Välkomna!

Tomten från söderläge
Tomten från söderläge

2 reaktioner till “Vägen till drömträdgården

  1. Vad kul Helena!! Bra ide! Ska bli spännande att följa. Ska vi försöka oss på en tur till botaniska lite tidigare i år? Gärna när tulpanerna blommar som mest. Och du kan följa min resa av salongs öppnandet på @harochting
    Kram Marie

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s